flätade recyclade bomullsrep

Rope matta i bomull från Etol

Unika bomullsmattan Rope

Vad är det då som gör repmattan Rope så speciell? Jo, mattan tillverkas till stor del av recyclade bomullsrep. Den är flätad, snygg att se på, vändbar, skön att gå på och som topping  – ger den masserande effekt under dina fötter.

Självklart är den maskintvättbar och tål värmegolv.

Lite teknisk kuriosa: Ropemattan består av en lång radda rep från minsta Ropemattan 40 x 50 cm som är flätad i ca 56 löpmeter. För standardmåttet 50 x 80 cm krävs 110 löpmeter. Syster 70 x 120 cm använder 225 löpmeter och värstingarna 70 x 160 cm och 140 x 200 cm håller ihop 310 respektive 750 meter rep som ibland därför måste skarvas, och därmed gör varje matta unik! Det som började som en hopp-i-landkallematta knyter nu ihop hemmets alla rum och Rope känner sig hemma överallt i hemmet, på landet, i sjöboden, i båten.

I serien Rope finns även våra populära repkorgar. De finns i två storlekar för olika typer av förvaring samtidigt som de blir en läcker dekoration.

Rope bomullsmatta

Rope bomullsmatta är mattan som masserar din fötter när du går på den. Det är den unika sammanflätade repkonstruktionen som ger denna effekt. Snygg, lättplacerad, praktisk och naturligtvis tvättbar i maskin. Mattan kommer i flera olika storlekar och finns enfärgade och mixade färger.

Rope förvaringskorg

Smarta förvaringskorgen Rope kan användas lite överallt – bara fantasin sätter stopp! Vi upptäckte till exempel att den var super att ha som förvaring av oljor och pepparkvarnar. Då korgen är gjord av tjocka flätade rep tar den upp dunsar och funkar effektivt som stötdämpare så att inget går sönder, fiffigt eller hur?

Välkommen till Etol Design Sthlm. Sköna inredningsprodukter i skandinavisk design. Vi skapar våra mönster och väljer kvaliteter efter eget sinne och gärna med inspiration från naturen och miljön omkring oss. Mattor, plädar, kuddfodral, korgar, duschdraperier, överkast och tillbehör till badrummet. Bland annat.